divendres, 20 d’abril del 2012

emigrants/imigrants

Fins just abans de venir aquí a Xile, vaig estar fent classes de reforç a l'escola de secundària on vaig anar. Amb un dels meus nens, que era sord, feiem repàs de tot el que feia a classe, un dels temes que ens va tocar repassar eren conceptes de societat com ara la imigració i l'emigració. El tema en si, no era complicat, però explicar a un nen que té moltes mancances de conceptes i de vocabulari de primària a causa de la seva sordesa va ser una missió complicada, i més per mi, que m'he format com a enginyera i no com a mestre o psicopedagòga. De totes maneres, una de les coses que ens ensenyen a la carrera és a solucionar problemes, així que em vaig espavilar per trobar una solució a com explicar-ho! I quina és la millor manera d'explicar a un nen que la seva passió és el futbol el concepte de imigració? Aha, Leo Messi. Bé, doncs gràcies a Messi, Argentina, el Barça i el futbol el meu nen va acabar entenent els conceptes de imigració i emigració i de fet sé que mesos després encara ho recordava i ho entenia!

I tot això a què venia... mmmm ah si! Entre d'altres a què, per si no ho sabíeu, demà és el Barça-Madrid (quins nervis!) i que avui he anat al consulat espanyol a donar-me d'alta. Bé, a intentar-ho! Havíem quedat amb l'Anna a les 8:45 a la porta del consulat, al arribar ja hi havia cua, es veu que obren de 9 a 13h (si, només 4h) i que només reparteixen 30 números, és a dir que atenen (aprox.) a un màxim d'unes 30 persones al dia... El consulat, hauria de ser un lloc on tu com a expatriat et sentis com a casa, que si tens cap problema allà et resoldran qualsevol possible problema... bffff doncs bé no sé si el Sr. Rajoy em vol castigar per sentir-me més catalana que eJpaÑola però vaja, tot aques sentiment ha desaparegut al entrar al consulat!
En primer lloc, no ens hem pogut donar d'alta al consulat, ja que a Madrid havia caigut el sistema i resulta que, fins dimecres vinent no poden fer res relacionat amb internet... en serio? "El sistema" es veu que va caure ahir i fins dimecres vinent no estarà resolt? en serio en el segle XXI ? Altres curiositat que he après avui és que si et vols fer el passaport tarden "la friolera" de 3 setmanes... 3 setmanes!!! Bé, total que a les 9:15 després de fer les consultes sobre com registrar-nos i tot això hem sortit d'allà sense haver pogut fer res de res, i l'Anna més emprenyada que una mona, pq a sobre no li havien pogut resoldre cap dels dubtes sobre el seu visat... Així que d'allà hem anat a extranjería, aviam si en treiem l'aigua clara... Tot un matí perdut per coses burocràtiques... Les coses d'emigrar!!

D'acord, que el país estigui malament, d'acord que haguem d'emigrar per poder optar a un futur millor, a prosperar... però "un poquito de por favor" en temes de burocràcia... encara no us he explicat les peripècies que vaig haver de fer per conseguir legalitzar el títol i el visat,  però us he de dir que en els temps que corren de gent movent-se amut i avall no és comprensible tanta paperassa... Enfni, que avui esperant a la cua del consulat he tingut un sentiment d'imigrant, de trobar-me sola "institucionalment" en un país lluny de casa... Sentiment del qual ja me'n havia parlat el Pablo, el meu primer contacte amb Xile a Barcelona... sort dels amics i la familia a Xile que supleixen qualsevol suport institucional! 

I demà, el Barça, aix quins nervis... avui en parlaven aquí a les notícies, bé bàsicament parlàven que l'Alexis pot ser que sigui baixa per molèsties a no sé on... 

Petonets i... Visca el Barça!

3 comentaris:

  1. aix, si... com era allò? Visca el Barça, manque pierda!

    has llegit "El antropólogo inocente"? No? Te'l recomano, Karlunx!

    ResponElimina
  2. ok! me l'apunto per st. jordi, aviam si demà el trobo!

    ResponElimina
  3. Aiii...no te'n pots refiar dels llocs aquests. Si aquí són freds, allà no canviaran!! Però tu tranqui q poc a poc acabaràs la gimcana burocràtica, ja veuràs (si no és q a hores d'ara ja està tot resolt... :p)
    Per ceeert, vaig estar pensant això de l'Alexis i el Barça, i està claríssim: tu quan et parlen dels Lakers en qui penses?? en el Kobe Bryant??? ;)

    ResponElimina