divendres, 4 de maig del 2012

noves preocupacions IV: aranya rincón

Fa uns dies, mentres arreglava la habitació vaig veure una aranya a dalt de la paret, bé, una aranyeta, ni petita ni gran posem que d'uns 3 cm. La vaig veure, però la vaig ignorar, total estava a dalt, tampoc hi podia fer res i no em molestava pas! Fins que la Lucy la va veure... es va posar a cridar i dir que m'apartés que allò em podia picar i matar! No li vaig donar més importància, vam apartar el llit vam agafar el "caça-aranyes" i la vam matar. I allà es va acabar la història. I jo, tant tranquil.la!

Fins que l'altre dia, em vaig ajuntar amb l'Eli i em va parlar de les aranyes rincón. Jo, incrèdula de mi, no sabia què eren, i potser haguès estat més feliç sense saber-ho! Resulta que són unes aranyes, que s'acumulen als armaris sobretot a l'hivern i a llocs amb pols, que realment si et piquen i no et posen l'antídot t'hi pots quedar. Per contra, també existeix l'aranya tigre (crec que es diu així pels colors que té) que les mata, per tant quan veus una aranya has de fixar-te si és tigre o rincón abans de matar-la! Un altre tret distintiu és que les aranyes rincón "arrancan", és a dir que quan les vols matar s'escapen, en canvi les tigre deuen ser mandroses o algo però no es mouen i es deixen matar!


Us copio alguna part del que diu la wikipedia sobre l'aranya rincón: 

"La araña de rincón es principalmente nocturna, viéndose incrementada su actividad en noches veraniegas calurosas y con luna. Si bien es activa durante todo el año, su vitalidad disminuye con la llegada del frío. Por ello sus lugares predilectos durante el día son los rincones oscuros, de los que sale para cazar. Esta especie de araña se esconde en lugares polvorientos y poco aseados como, por ejemplo, bajo los tanques de gas, detrás de cuadros, cornisas, librerías o en los armarios, especialmente con ropa."

Sobre la picada de l'aranya diu això:

"Dentro del género Loxosceles es la que posee mayor distribución en Sudamérica y es, sin duda, la más tóxica y peligrosa.1 Es una araña cuya mordedura puede causar la muerte, siendo, incluso, más peligrosa que la conocida como viuda negra. El cuadro anafiláctico producido por el veneno se llama loxoscelismo. El mayor problema es que cuando una persona ha sido mordida por una de estas arañas, presenta un cuadro clínico que en muchas ocasiones no es detectado hasta tiempo después de que es hospitalizado."Se utiliza el suero anti-loxosceles proveniente del suero de caballo con regular éxito, disminuyendo su eficacia pasadas 6 horas después de la mordedura. En Santiago de Chile, estos sueros están disponibles en el Hospital Sótero de Río y Hospital Clínico de la Universidad Católica de Chile."

Oju, que diu que és pitjor que la viuda negra eh! De fet, si mireu la fotografia, la cosa realment fa por... Total, que a totes les noves preocupacions, li afegim una nova, les aranayes rincón!
Foto d'internet

2 comentaris:

  1. bufff.. aranyes... ara només et falten les serps!

    sister

    ResponElimina
  2. Bé, com a mínim saps com són..., a mi les aranyes no em fan por, tot i que ara les miraré amb més respecte! No pots aconseguir una mica d'antídot? Per portar-lo al bolso, amb l'ibuprofé (je, je).

    Ànims guapa! Jo avui tinc un "bolo", ja! M'he fet d'un grup de tamborilers a l'escola de l'Hug, per a que no es digui que no segueixo amb la tradició familiar de fer quelcom de música. Si haig de ser sincera, sóc la pitjor, però no em fan fora perquè sóc la que toca amb més entusiasme!

    Una abraçada molt forta,

    ResponElimina