dilluns, 28 de maig del 2012

Sopaipillas

Hi ha la tradició Xilena de que quan hi ha la primera pluja amb fred es fan "Sopaipillas". Les sopaipillas, vindria a ser com una galeta/pa feta amb zapallo (carbassa) i farina. Aquest cap de setmana a fet fred a Santiago, i dissabte que estàvem lents i amb una mica de ressaca vam ajuntar-nos per fer sopaipillas a casa el Pablo i el Mariano (obviament necessitàvem un xilè per a poder-les fer!). 

Sembla una cosa fàcil de fer però vam estar casi 3h hores per fer-les! 


Recepta per a fer les sopaipillas:
1/3 de carbassa
uns quants grams de farina
algo de sal
oli (molt d'oli) per fregir
aigua
paciència


Es treu la pell de la carbassaa i la posem a bullir a trossets fins que quedi prou tendre com per poder xafar-la. La treiem i la barrejem amb la farina fins que queda una massa compacta. Agafem una boleta de uns 5 dm de diàmetre i li donem forma d'antifaç (amb ulls inclosos) i les anem fregint amb l'oli molt i molt calent, quan la pasta sura a l'oli ja la podem treure. Deixem que un tovalló xupi tot l'oli possible i ale a menjar!






Aquesta és la meva visió de la recepta, però val a dir que no estava gaire atenta, ja que a mi em va tocar pela tronges per a fer un suc... així que us deixo també una pàgina on surt com fer-les nivell pro-avançat , val a dir que el nostre procediment va ser molt més rudimentari, lent i segur que divertit...


Quan les sopaipilles són del dia anterior, es fan "sopaipillas pasás", és a dir es banyen amb un líquid que porta aigua, sucre, caramel (chanco), canyella i pells de llimona, realment bo però bastant dolç! Dissabte per la nit a uns els hi venia de gust les sopaipillas dolces i als altres salades (amb una mica de "pebre"), així que en vam fer per tots els gustos!






Realment són bones (pel meu gust millor les salades amb pebre o el que li vulguis posar), però no són bones per l'època d'operación bikini!!

3 comentaris:

  1. M'encanta l'exactitud matemàtica de les quantitats!

    ÔÔ

    ResponElimina
    Respostes
    1. ya... és que no vaig parar gaire atenció... però per això he buscat una recepta a "interné" que sigui "molonga"!! ;)

      Elimina