dimarts, 20 de març del 2012

noves preocupacions: els terratrèmols

Avui veient les notícies (CNN Chile), comentàven que hi ha hagut un terratrèmol de grau 7,6 sobre l'escala de Richter a Mèxic, i m'he començat a "preocupar" per com viuré jo el meu primer terratrèmol aquí Xile... Ràpidament he consultat a la meva viquipèdia particular (Mano i Pablo) de com comportar-se en cas de terratrèmol, i m'han donat 4 consells bàsics: posar-se darrere del sofà i no sota una taula, no cridar, colocar-se sota el marc d'una porta si estàs en una torre, al carrer col·locar-se en un espai lliure... Bé, ja veurem com anirà, tranquils que després del primer "temblor" (aquí en teoria si no són de més de 7 graus Richter no són terratrèmols propiament dits, si no que són temblores!) ja faré un post amb les meves reaccions. Bueno si em poso a cridar i plorar, ja us aviso que ho maquillaré!
Ara si, pels temblores, i terratrèmols que han viscut i viuen aquesta gent, és espectacular com s'aguanta tot plegat... És una molt bona oportunitat per apendre sobre aquest tipus de construccions anti-sísmiques!

Per cert, una altra cosa que m'ha fet gràcia a la tele, és que quan parlen del Barça (3 telenotícies que he vist, en els 3 han parlat del Barça!) sempre diuen "los catalanes", #oletu, no m'agrada no, m'encanta! I més tal i com estan les coses avui en dia, que si portades del abc escandaloses, tribunal constitucional.... bffff

Dir-vos que ja tinc el meu número de dni (el carnet l'he d'anar a buscar en 10 dies), he tingut MOLTA sort, ja que li he caigut en gràcia a una xilena que marxava i m'ha donat el seu número, i en comptes d'esperar-me 100 números, només n'he esperat 20! (serà la turmalita?!?)

Petonets


6 comentaris:

  1. Sí, allà les notícies del Barça, especialment des de que hi juga l'Alersis, són com les notícies del Papa a la RAI, és a dir, diàries... Em pensava que el post d'avui aniria sobre els "rellenitos" :)

    Tietuchi

    ResponElimina
  2. Hola guapa! veig que has aterrat amb bon peu a terres xilenes!
    Com que ahir ens vas posar l'enllaç al teu blog, avui a primera hora ja no m'he pogut estar de veure com et va.
    Serà interessant i emocionant seguir les teves aventures i nova vida tant lluny ... però tant aprop!
    Una abraçada molt forta.
    Carme (mezzo i upc)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carme! Doncs si, ja estic aterrada i ambientada, fins hi tot he viscut 2 terratrèmols!
      Com va la cançó de John Williams!? Encara li teniu tanta manía? jeje
      Un petó i una abraçada a la coral!

      Elimina
  3. Bona nit karlunx ¡ esperem que no hagis de patir cap terratrèmol o temblores, no cal tenir tantes noves experiències¡¡
    3 de 30 (neus)

    ResponElimina
  4. Guapíssima!! Quina gràcia, així que ara va de temblores!! Webona! Fes fotos del teu primer temblor, aquestes coses s'han de compartir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. fotos diu... que gracioseta ;) mira l'últim post! muaaa

      Elimina