diumenge, 25 de març del 2012

Bellavista, terratrèmols, familia i amics



Sóc una quejica, divendres nit m'autoqueixava (para mis adentros) que em quedava a casa el primer divendres a Santiago i va ser despertar-se dissabte i no parar fins ara... 

En primer lloc dir-vos que ja he viscut un "temblor" i "un "terratrèmol" i tot això des de divendres, el primer va ser a les 4:30 de la matinada, estava dormint i de sobte em vaig despertar perquè el llit tremolava i les finestres feien soroll... realment no em vaig espantar, de fet pensava mira, estic vivint el primer terratrèmol (per mi era un terratrèmol) ja ho podré posar al bloc! Van ser uns 15 segons de moviment, força curiós! Però és que avui he anat a un supermercat amb la Lela i el Pablito i de sobte sentim com la gent comença a cridar i correr, he de confessar que en aquell moment m'he espantat una miqueta i m'he agafat al braç de la Lela, just després he sentit com el terra es movia com si estiguès en un barco, i ràpidament he mirat cap al sostre que no hi haguès rès que ens poguès caure al cap! Bé, després de uns 20 segons de por generalitzada alguna gent ha seguit comprant i fent el que feia i d'altres sortien ràpidament a l'aire lliure (és una de les precaucions que s'ha de fer en cas de terratremol). Un cop he arribat a casa he mirat per internet i he vist que ha estat un terratrèmol de 7,2 graus amb epicentre prop de Constitución a uns 250 km de Santiago, la veritat és que agraeixo que m'hagi passat acompanyada... perquè arribo a estar a casa sola i el susto haguès estat pitjor! Però vaja, tot i ser de 7,2 graus aquí els busos segueixen circulant, la gent segueix comprant... l'únic que les telecomunicacions es tallen ja que tothom intenta contactar amb familia i amics, una cosa curiosa que he vist per les notícies, és que mentres passava el terratrémol hi havia un partit de futbol que es feia per la tele i a les imatges es veu com la càmera es mou però els jugadors segueixen jugant amb alguna que altre caiguda!


A part de temblores i terratrèmols ha estat un cap de setmana completet, ahir amb l'Anna vam estar recorrent la ciutat buscant algun regalet i després vam dinar en familia amb els Melendecitos i el Telmo a un Peruà al patio de Bellavista. Aquí els Peruans estan molt extesos, i n'hi ha de més cars i més barats però us he de dir que el menjar és força bo i abundant!
Per la nit, l'Anna i l'Omar em van integrar en la nit de Santiago, vam tornar a anar al barri de Bellavista on ens vam trobar amb un company de feina de l'Anna i els seus amics xilens. El barri de Bellavista és un dels barris Bohemis de la ciutat, tret del patio de Bellavista que seria una mica més modern i turístic, la resta són tot de cases convertides en bars o restaurants o discoteques. Després d'algun mojito i de provar el piscola blanco vam fer l'intent d'entrar a una "discotec", però vam deixar-ho estar ja que ens demanaven un preu desorbitat (10 lucas o el que vindrien a ser 15 euros!!).  En resum, la meva primera nit a Santiago la podríem catalogar de tranquil·la, que ja va bé!! 
 I avui he dinat un altre cop en familia amb la Lela i els melendecitos a un restaurant xino-japonès. Hem demanat uns rolls/makis, i a part de ser ENORMES, crec que a Chile deuen tenir un excedent de advocat o algo semblant, ja que li posen absolutament a tot com podeu veure a la fotografia!


La veritat és que em sento molt afortunada de tenir una familia d'adopcio i amics de debó aquí a Santiago... :)

5 comentaris:

  1. Uf uf, ja has passat un terratremol, pero esperem que sempre estiguis ben acompanyada i que Mai passi res. Que interesant tot el que explicas, tota una experiencia, em fas una enveja....Molts petons. Tieta Eugenia

    ResponElimina
  2. Jo soc el "Tieto Mano" i també em fas molta enveja, a banda de trobar-te a faltar molt barrejat amb una mena d'il•lusió pel fet que t'aculli la meva família Xilena... Quin liu!! El més important: que trobis feina... Ja ho he demanat a Santa Teresita de Los Andes varies vegades i m'ha dit que estiguem tranquils... Si tinc novetats t!aviso... Mua!!
    Tietuchi

    ResponElimina
  3. Tu segueix demanant... just in case! ;) tinc notícies de la U! whatsapegem/skypegem demà! chaitonomá! mua

    ResponElimina
  4. Nena, no hi ha res millor per fer passar l'ensurt d'un terratrèmol que un bon plat de sushi. Ja veig que et vas adaptant! Els barrets d'ala ampla no serveixen, oi?

    ResponElimina