dimarts, 19 de juny del 2012

petó.si petó.no ?

A Espanya es donen 2 petons com a acte de salutació entre amics i/o parents, o com a mínim entre gent que hi tens una certa relació. A Xile no són dos, si no que és un de sól i a l'esquerra, cosa que crea confusió quan arribes al país i ningú t'ha avisat previament... però vaja, és cosa d'acostumar-se! 

El que si que crea una vertadera confusió és en les situacions que es dónen petons, jo m'he trobat en entrevistes de feina en que fas un petó a la persona que t'entrevista (i no només en una si no en varies), però el més curiós és a la feina, les meves companyes em dónen un petó cada matí i un altre per la tarda abans de marxar cap a casa, i això certament em té una mica desconcertada... La veritat és que a mi em sembla una mica una pérdua de temps, digueu-me ranciota, i de vegades segur que quedo com l'antipàtica catalana que no dóna un petó per saludar, però és que tantes mostres d'afecte a la feina em semblen massa... A més a més en el meu cas a l'obra no sé quin és el nivell de la jerarquia establerta a partir del qual s'ha de donar petó (perquè he descobert que per sort no he de repartir petons a les 100 persones (la majoria homes) que treballen a l'obra),  total que vaig una mica perduda, i el que faig és esperar aviam si l'altra persona fa algun lleuger moviment cap endevant per saber si toca o no toca fer petó...

Per cert, sobre el post anterior, que ningú es posi a plorar encara, que no era una declaració d'intencions, només coses que em passen pel cap!

7 comentaris:

  1. Ben contents que es tarien els 100 homes si els repartissis petons... la qÜestió és integrar-se al pais, i si toca fer petons doncs a fer petoons!

    sister

    ResponElimina
  2. M'has fet riure !
    Pensava en la coral, imagina't cada dilluns abans de començar l'assaig, petons amunt, petons avall ... en David ens hauria de convocar una hora abans, jeje
    Carme

    ResponElimina
  3. Anònim: C arla, a mí em va passar el mateix amb els petóns,.jo que normalment soc petonera sempre en feia dos i tothom es quedaba parat, fins que aclariem que a Espanña eren sempre dos. A la fí els que ja em coneixien ho v an aprendre i jo tam bé hi vaig posar de la meva part i aixi ens varem entendre. De totes maneres,els petóns, siguin un o dos, sempre son una mostra de carinyo, fins i tot quant s'envien per correo. Inara t'en envio molts i molt grosos, perque sempre et recordis de mi. IAIA FINA

    ResponElimina
  4. Doncs s'ha de donar petons Carleta!!! Que mai s'ha sap... Ara per la grip (virus i més bacteris)...això és un paradis!!!

    ResponElimina
  5. No saps com t'entenc... em va pasar el mateix, però al contrari: quan vaig arribar a Barcelona donava petons a tothom i em vaig sentir mol rebutxat... "Has lo que vieres ahí donde fueres"... Paciència, ja agafaràs el codi!
    Pablo.

    ResponElimina
  6. És clar q sí, dona! Que els petons són gratis!! :)

    ResponElimina
  7. Bueno no saludes de beso en la cara y estiras la mano.... bueno si eso no te parece de mucha confianza!....

    ResponElimina